Csiszér Zsuzsi festett kollázsa 2011. március 01. - 2011. április 01.

Csiszér Zsuzsi legújabb képein tovább folytatja a valóság különböző dimenzióinak, rétegeinek boncolgatását, újabb és újabb összefüggéseket keresve. Úgynevezett „festett kollázsai” csupán imitálják a kubisták, dadaisták, vagy szürrealisták jellegzetes technikáját, hiszen jelen esetben  Csiszér nem applikál különböző anyagokat – fotókat, vagy papírokat - a felületre (ahogy ezt egyes 2009-es képein tette): teljes mértékben olaj - vászon képekről van szó, melyeken a tépésnyomok is csupán „virtuálisak”, festettek. A művek olyan hatást keltenek, mintha valaki több képet összetépett volna és azok darabjait megkeverve egymás mellé illesztené – azaz a „trompe l’oeil” képek illúzionisztikus világát is idézik egyben. (Vagy arra a játékos könyvre is emlékeztethet, amelyben külön képekből állíthattunk össze egy alakot - a fejet, a testet, a lábakat más oldalak szereplőitől kölcsönvéve. Mintha az egységes felszín alatt számos egyéb réteg volna, és attól függően hol és milyen vastagságban tépjük fel a felületet, bukkannak elő érdekes részletek).
Az első ránézésre véletlenszerű rendezésből azonban szokatlan és érdekes asszociációk, kapcsolatok jönnek létre a különböző rétegek között. Csiszérnek pontosan ez a szándéka. Vagyis a tépés gesztusával a valóságot szó szerint fel kívánja szakítani, hogy más oldalait, különböző dimenzióit megláthassa. Ebben pedig saját magának és kiterjesztve a női nemnek az identitás keresése vezérli. A nők a világban önként magára vállalt vagy magára vett szerepeit, a nőiség aspektusait vizsgálja. Ez Csiszér művészetének igazi mozgatórugója, mely átível különböző korszakain és alkalmazott műfajain egy gondolatmenetre fűzve fel eddigi életművét.

SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu