Ujházi Péter: Az Űr 2010. október 14. - 2010. november 13.
Magántulajdonban

Ujházi Péter (1940, Székesfehérvár) életművét nehéz lenne korszakokra bontani, inkább egy áramló folyamatnak tekinthetjük, melyben a jellegzetes Ujházi motívumok, kellékek – táj, biciklizés, kocsma, álarcosok, állatok, régi lomok és a történelem egy-egy jelenete - vissza-visszatérnek. Képei mind-mind a valóságra reflektálnak, a mindennapi élet dolgai és történései jelennek meg bennük egészen szokatlan perspektívá(k)ból. Vagyis Ujházi a nézőpontok képen belüli változtatásával sajátos térszerkezetet hoz létre, melyben eltűnik az léptékarányosság és a tiszta kompozíció, e helyett néhány vonásra redukált figurák és helyszínek elemei kavarognak. A narrációnak elsődleges szerepe van a képeken, melyeket szemlélve olyan érzésünk van, mintha a jelenetek a kereteken túl tovább folytatódnának, mivel a nézőpontok változtatásával a tér kitágul és végtelenné válik.
„Az én képemen az ŰR teli van csillagokkal, bolygókkal, holdakkal és az ábrázolás arról szól, azt akarja bizonyítani, hogy léteznek lakott égitestek, szóval máshol is van növényi, állati, emberi ÉLET. A mozik (filmek) csillagvárosokat, csillagkikötőket láttatnak. Én csillagvidéket, csillagfalut, csillagtanyát, biciklivel csillagjárást mutatok.”
Ujházi Péter október végén ünnepli 70. születésnapját, így Portál Galériánk októberi hónapját neki dedikáljuk.

SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu