Herman Levente: Tetrisz 2015. május 08. - 2015. június 06.

A Várfok Galéria Project Room új tárlatán, a Várfok Galéria zárt művészkörének egyik tagja, Herman Levente (1976, Marosvásárhely /RO) mutatja be legújabb, kifejezetten a Project Room kiállítóterébe tervezett installatív projektjét.

A valódi összművészeti élménynek ígérkező kiállítás összegzése Herman Levente egész eddigi munkásságának. Amellett, hogy Herman végzettsége szerint képzőművész, a filmezés, a zene, és az irodalom is jelentős részt jelent alkotói tevékenységében. Ezen különböző művészeti területek összefogása, közös térben való megjelenítése már régóta foglalkoztatja az alkotót, amely most megvalósul a Tetrisz című kiállítás keretein belül. A kiállítás alapját Herman és művészbarátai által készített, körülbelül húsz perces rövidfilm jelenti, amely az itthon és az otthon fogalmi és spirituális felvetéseivel foglalkozik. Erdélyi születésű lévén ugyanis számára e két fogalom – a történelmi, etnikai vagy szociológiai vonatkozásain túl – nagyon is személyes jellegű. A több mint húsz éve, 1994 óta Magyarországon élő művész szülővárosába visszatérve minden egyes alkalommal annak újabb aspektusait, szépségeit fedezi fel, s a sok távol töltött idő ellenére vagy éppen emiatt a honvágya is egyre erősebbé válik. A kiállításon is olyan emlékképek jelennek meg, amely által megelevenedik a múlt és a jelen között eltelt idő.

 

A tárlat címe, a Tetrisz szimbolikus jellegű: egyszerre utal a kiállítás jellegére, a Project Room falait szinte teljesen betöltő, mozaikszerűen elrendezett festményekre, valamint a bennünk megjelenő gondolatfoszlányok és események sokszínűségére, amely végül mégis egységgé áll össze. A kiállítás magját jelentő több mint harminc, különböző méretű vászonkép a kiállítótérben vetített rövidfilmből kivágott jelenetek megfestett változatai, amelyek a film egészével együtt és attól különválasztva, önálló médiumként is érvényesek. A filmet a szöveges narráció mellett Herman saját zenei aláfestése is kíséri, így a nézők a Várfok Project Roomba belépve egy minden érzékükre ható, különleges kiállításélmény részeseivé válhatnak.

 

© Herman Levente, Várfok Galéria

english »
Archívum
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu