HERMAN Levente: Menj haza 2017. július 01. - 2017. július 29.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

A Várfok Project Room tavaszi évadának záró kiállítása Herman Levente (1976, Marosvásárhely) Menj haza című tárlata lesz. A kiállítótér egy szoba intim terévé alakul át, a festmények, festett berendezési tárgyak és a térben elhelyezett kellékek által.

A marosvásárhelyi születésű, de évtizedek óta Budapesten élő Herman Levente munkásságának egyik központi kérdése az otthonkeresés. A múlt helyeinek feltérképezése, az itthon és az otthon fogalmait körüljáró összművészeti projektje, a Tetrisz (2015) után, a 21 éve folyamatosan költöző művész most egy albérlet vagy átmeneti szállás terébe vezeti be a nézőt. A képek egy része ablakként nyílik a külső környezetre, míg más darabok a bizonytalan, átmeneti élettér rekvizitumaiként jelennek meg. A valóság és a képzelet határmezsgyéjén Herman a tőle megszokott módon folyamatosan kihúzza lábunk alól a biztos talajt. A bravúros ecsetkezeléssel megfestett, szemfényvesztő trompe l'oeil részletekkel gazdagított és lírai színhasználattal jellemezhető legfrissebb művek újabb kiemelkedő példái Herman Levente virtuóz festői tudásának.

A Várfok Galéria művészköréhez 2007-ben csatlakozott alkotó az utóbbi években számos sikert könyvelhetett el. Több alkotása jelentős gyűjteményekbe – Magyar Nemzeti Galéria; 21c Museum, Louisville (Kentucky USA) – került be; 2012-ben a pécsi Zsolnay Negyed m21 Galériájában 1000 m2-en nyílt meg eddigi legnagyobb egyéni kiállítása, továbbá számos országban mutatták be műveit egyéni kiállításokon, mint pl. a milánói Edward Cutler Gallery-ben (I), a bukaresti Zorzini Gallery-ben (RO) vagy a pekingi Hong Zi Lan Galériában (CHN). Munkái számos magángyűjteményben megtalálhatóak Amerika, Kína és Európa-szerte.

english »
Archívum
Esemény galéria megnézem
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu