Hodosy Enikő: Bleu/Kék 2014. március 18. - 2014. április 12.

A Várfok Galéria kísérleti terében, a Várfok Project Roomban újfent egy, a pályája kezdetén álló vendégművész kap lehetőséget munkáinak bemutatására, egy fiatal kurátorral együttműködésben. Hodosy Enikő (1987) fotográfus legújabb műveit ismerheti meg a közönség, Barkóczi Flóra művészettörténész kurátori munkájának köszönhetően.

A Project Room ebben az évben csatlakozott a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója által létrehozott, Átlátás című projektbe, mely program célja a pályájuk kezdetén álló művészek és kurátorok professzionális kiállítási lehetőséghez juttatása. Ez a cél megegyezik a Várfok Galéria dinamikus, friss kiállítóterének eredeti célkitűzésével, miszerint a művészek mellett a fiatal kurátorok, művészettörténészek számára is lehetőséget kíván biztosítani, hogy egy-egy elképzelésüket megvalósíthassák.

 Az Átlátás 2.0. programsorozat keretében a Várfok Project Roomban kiállító Hodosy Enikő 1987-ben született Budapesten. Tanulmányait 2010-ben kezdte meg a Moholy Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán, majd 2012-ben ösztöndíjjal a brüsszeli École de Recherche Graphique-on folytatta tanulmányait. Az egyetemi évek alatt több szakmai workshopon és csoportos kiállításon vett részt. Munkái szerepeltek többek között a Ludwig Múzeum, a Kiscelli Múzeum, valamint a Mai Manó Ház kiállításain is.

A Bleu/Kék című kiállításon Hodosy Enikő legfrissebb fotósorozata kerül bemutatásra, mely egyben a fotóművész elmúlt félévbeli vizsgálódásairól is képet ad. Kiindulópontját néhány 2013 nyarán készített fénykép jelentette. Az azóta is folyamatosan bővülő sorozat darabjai éjszakai környezetben készített fotók, melyek az előtér látványa mögött a sötétben megbúvó, mélyebb tartalom megfejtésére késztetik a nézőt. A filmjelenet-szerű beállítások narrativitásra utalnak, teret adva többféle lehetséges interpretációnak. A kiállított munkákat elsősorban olyan kontrasztok határozzák meg, mint a fény és a sötétség egymásmelletisége, a látható és az ismeretlen párhuzamos jelenléte, vagy épp a természeti környezet nyugalma és az emberi jelenlét közti feszültség érzékeltetése. A kiállításon a Bleu című fotósorozat darabjai vegyes médiumokon jelennek meg.

english »
Archívum
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu