Hollós Ádám: CHROMOPHOBIA 2013. november 30. - 2014. január 11.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

A kiállítás nyitva: 2013.11.30 – 2014.01.11., kedd-szombat 11 és 18 óra között.

Sötétségbe borul a Várfok Project Room a következő kiállítás erejéig: november 30-tól a közönség Hollós Ádám legújabb képeit láthatja Chromophobia címmel a kiállítótérben. A Várfok Galéria fiatal tehetségének ez lesz a második egyéni kiállítása a Galéria keretein belül, emellett az érdeklődők az elmúlt egy évben számos csoportos bemutatkozáson találkozhattak munkáival és követhették nyomon, hogyan épül és gazdagodik Hollós Ádám képalkotási módszere és témaválasztása.
Sötét terek, éjszakai jelenetek, fényhiány. A képeken egyértelmű a sötét tónusok dominanciája, a fekete hangsúlya. Hollós Ádám kromofóbiája azonban álca csupán, félrevezetés, mely valójában egy rejtőzködő világot takar. Amint szemünk a kinti fényről belépve hozzászokik a sötéthez, az addig észrevétlen dolgok hirtelen formát öltenek. Mintha egy alkonyati zónába kerülnénk, melyben világunk megszokott jelenetei, szereplői eddig nem ismert arcukat mutatják. Előbb-utóbb pedig megsejtjük, hogy az alkonyat szürkülete és az éjszaka sötétje mégsem annyira homogén, mint titokban reméltük, a szituációk azon elemeit, részleteit körvonalazzák egyre élesebben, melyekkel éppen mi magunk nem szeretnénk szembesülni. A vakufényekben villódzó szalagavató, az uszoda síkos öltözője, a reflektorfényben úszó laktanya, az autópálya kocsisora, mind kellékei egy szürke világnak, amit a teljesítménykényszer, a futószalagon gyártott munkaerő és az üresség jellemez. Mégis, az út az ürességből, a „rejtőzködő színek” egyre növekvő ereje által a felszabadító, érzelemmel teli festői gesztusokig vezet, és ez Hollós Ádám sajátossága, mely egybeforr munkamódszerével. Hollós Ádám immár 2010 óta alkalmazza jellegzetes technikáját, melynek köszönhetően először a valóságot merev kontúrokká sűríti, majd az esszenciális formákat festészeti technikák és megoldások végtelen variációjával életre kelti. A kontrasztnak köszönhetően a kapott eredmény egy kétpólusú, ambivalens világ, ahol a néző az előtérre, illetve a háttérre fókuszálva a téma és a festészeti élmény dimenziói között kap lehetőséget a képek teljes jelentésének megértésére.

english »
Archívum
Esemény galéria megnézem
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu