Hollós Ádám: Intro 2012. április 19. - 2012. május 20.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

.

 A Várfok Project Room következő kiállítása az elmúlt hónapok „fotóinváziója” után, visszahódítja magának a festészetet: 2012. április 20. és május 19. között a Várfok Galéria egyik legfiatalabb művésze, Hollós Ádám mutatkozik be legújabb festményeivel.
Hollós Ádám (1984, Budapest) 2011-ben diplomázott  a Képzőművészeti Egyetem festő szakán és még ebben az évben csatlakozott az egykori Spiritusz Galéria művészeinek csoportjához. A Várfok Galéria filiálégalériájának megszűnésével egyike volt azon alkotóknak, akik 2012 januárjában bekerültek a Várfok Galéria művészkörébe, azon belül is a fiatalokat tömörítő Spiritusz Szekcióba. A mostani kiállítás címe, Intro jelzi, hogy ez lesz az első egyéni bemutatkozása a Galéria keretein belül.
Hollós Ádám ízig-vérig festő, képeit jellegzetes anyaghasználat és felületkezelés teszi igazán meghatározóvá. Az Új Lipcsei Iskola bravúros technikai tudását és figuralitását idéző festményeken felületi játékok teljes orgiája tartja fogva a néző szemét. A hol oldottabb, hol súlyosabb felületeket vaskos bükkfa tábla tartja össze. Mindezeknek köszönhetően legyen bármekkora méretű is a festmény, az ábrázolás monumentálisnak, heroikusnak hat. Hollós Ádámnak pontosan ez a célja, a városi élet hétköznapjaiból kiragadott és átértelmezett pillanatképekben koncentráltan fogalmaz meg egy kérdést a néző felé, hívja fel a figyelmet egy látszólag bagatellnek tűnő dologra vagy kérdőjelez meg társadalmi normákat.
Hollós Ádám analizál, szétbont, majd gondosan mindent újra összerak, de már egy egészen másfajta minőségben. Az absztrakt, lendületes gesztusokkal és aprólékos műgonddal létrehozott nonfiguratív részletek figuratív kompozíciókká állnak össze.

english »
Archívum
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu