KAZI Roland: Kicsiny falum 2016. szeptember 10. - 2016. október 08.
Magántulajdonban

A Várfok Project Room 2016-os őszi évada Kazi Roland (1987, Kiskunhalas) Kicsiny falum című tárlatával kezdődik szeptember 10-én. A művész alkotásai másodjára tekinthetők meg galériánkban: tavaly a közönség már megismerkedhetett egyedi, hiedelmek és babonák különleges világa által átszőtt alkotói világával. A mostani tárlat Kazi Roland első kiállítása lesz immáron a Várfok Galéria állandó művészkörének tagjaként, amellyel felavatja a Várfok Project Room idén nyáron felújított és kibővített kiállítóterét.

Kazi Roland 2014-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakán, majd 2015-ben kezdte meg ugyanitt DLA tanulmányait Multimédia-művészet szakon. Fiatal kora ellenére jellegzetes alkotói világot alakított ki: műveiben a vidéki környezet különleges, mára már elfeledett, de nagyon is élő világa jelenik meg modern köntösbe bújtatva. A témaválasztás hátterében személyes indíték, a művész vidéki, egy szerb határmenti falusi községből való származása áll.

A vidéki kötődés, a származással és identitással kapcsolatos kérdésfeltevés a Kicsiny falum című kiállításon személyes, önreflexív formában jelenik meg. A kiállítás gerincét a 2015-ös Kecskeméti Acélművészeti Szimpózionon készítetett Kicsiny falum című installáció jelenti, amely három kinetikus szoborból és egy videóperformanszból áll. A kinetikus installációban két eltérő jelentést hordozó szimbólum, a cipő és a ház kerülnek különböző helyzetekbe, mozgatásuk révén pedig akcióba – általuk pedig az elindulás, elszakadás és visszatérés, az ismeretlentől való félelem és iránta való vágyódás izgalmas, mégis ambivalens helyzetei kerülnek megidézésre. Ez a projekt egészül ki egy, szintén a ház motívumát főszerepbe helyező 16 részes grafikai sorozattal, valamint Szélnek eresztve című, menekülthelyzetre is reflektáló videóperformansszal. A kiállítás a származás, az identitáskeresés, az útra kelés és hazatérés, sőt, mi több, az élet örök körforgásának dilemmáira is reflektál.

english »
Archívum
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu