Memento Portál 2012. június 01. - 2012. június 16.

.

 A Várfok Project Room ezúttal egy kevéssé szokványos „kiállítást” fogad terébe, kihasználva az elnevezés adta szabadság lehetőségét. A Memento Portál című projekt-kiállítás a Portál Galériára emlékezik 2012. június 1. és 16. között, az apropó pedig, hogy ez a kezdeményezés idén lenne (szinte hónapra pontosan) kereken tíz éves.
A Portál Galéria első megnyilvánulása 2002. július 4-ére esett. A mostani kiállítással tehát arra vállalkozik a Várfok Galéria, hogy rövid időre ugyan, de felidézze a Portál Galéria különleges szellemét, pontosabban emlékét. E létesítmény annó közvetlenül a Várfok utcáról „nyílt”, illetve vált láthatóvá, hiszen a tér belsejére kizárólag egy nagyméretű üvegfelületen keresztül nyerhetett betekintést az érdeklődő: a térben havonta váltakozva egyetlen mű került kiállításra. A Portál Galéria különlegessége volt, hogy a látvány éjjel-nappal rendelkezésre állt egy mozgásérzékelőnek köszönhetően, mely, ha az ember a megadott (két lábnyom által megjelölt) helyre pozícionálta magát, működésbe lépett, így megvilágítva a művet. Bár a Portál Galéria csak 2006-ig működött, jelentősége abban állt, hogy közvetlenebbé tette a kortárs művészetet, könnyebben „elérhetővé”. Tulajdonképpen a Portál Galéria folytatásának tekinthetjük a 2007 óta utódaként működő, ám sokkal tágabb lehetőséget nyújtó szabadtéri Galéria19.
A Memento Portál alkalmával a Project Room különleges megjelenésbe burkolózik, a művek pedig kétnaponta váltják egymást. A megnyitó alkalmával Szirtes János művével veszi kezdetét az emlékkiállítás, de láthatunk Győrffy Lászlótól, Nádler Istvántól vagy aatoth franyótól is munkát az „ablakon át” (honlapunkon, illetve közösségi oldalunkon követhetik az érdeklődők a váltásokat a kiállítás ideje alatt).

english »
Archívum
Esemény galéria megnézem
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu