NEMES Anna: Lepedők 2016. febrruár 26. - 2016. március 26.
Magántulajdonban
Magántulajdonban

2016 februárjában, a Várfok Project Room évadnyitó kiállításán ismét egy ígéretes fiatal tehetség, Nemes Anna (1989, Budapest) mutatkozik be legújabb alkotásaival. Nemes – aki 2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, Bukta Imre osztályában – fiatal kora ellenére több egyéni és számos csoportos kiállításon mutatta már be alkotásait.

Művészi érdeklődésének középpontjában az ember (emberi test) áll. Míg korábbi alkotásain fogyatékosok, testépítők, családtagok – vagy éppen állatok – jelentek meg, addig a Várfok Project Roomban bemutatott legújabb festményeken a hozzá közel álló személyek mellett saját magát ábrázoló alkotások is főszerepbe kerülnek, így meztelen fekvő alakokat, vagy különféle grimaszokba meredt önarcképeket láthatunk a falakon. Az testek csupán önmagukban, a környezetükből és kontextusukból kiragadva jelennek meg, ezáltal is a reflexív hozzáállást erősítve, egészen az emberi psziché mélyéig hatolva.

Nemes Anna munkáit az akvarell technikájának egyedi használata határozza meg: monumentális, nagyméretű vásznain üres, fehér háttérben lebegő alakok jelennek meg. A nagy technikai tudással és precizitással megalkotott művein különböző színű akvarell-foltok és azoknak összekapcsolódásai alkotják a figurális kompozíciót. Ez a különleges módszer lehetővé teszi számára, hogy művein a testek materiális tömege feloldódjon a vízfesték áttetsző rétegeiben.

english »
Archívum
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu