SÁGI Gyula: Infiltratum (Átszűrődés) 2015. október 15. - 2015. november 14.
Magántulajdonban
Magántulajdonban

A Várfok Project Room terében októberben ismét egy ifjú tehetség, Sági Gyula (1987, Várpalota) mutatkozik be. Fiatal kora ellenére már több európai nagyvárosban, így például Párizsban, Berlinben és Maastrichtban, de még Japánban is kiállító alkotó műveivel idén végre a budapesti közönség is találkozhat.


Sági a Nyugat-Magyarországi Egyetem vizuális tanszékén diplomázott 2010-ben és már több éve külföldön, jelenleg Berlinben él és alkot. A művész már most jellegzetes motívumvilággal rendelkezik, amit három alapvető vizuális elem, a pont, a vonal és a folt határoz meg, ezekből hozza létre organikus absztrakt alkotásait. A természetben megjelenő struktúrák alapvető inspirációs forrást jelentenek a művész számára, valamint munkáiban – a Serialists (Szerialisták) nemzetközi művészcsoport tagjaként – kiemelt szerepet kapnak az ismétlések és az ezekre épülő alkotómunka. Alkotásai a festés közben felszabaduló tiszta energia és az ezt folyamatosan kontroll alatt tartó biztos festői tudás kettősségéről adnak tanúbizonyságot.

 

A Várfok Project Room tárlatán a művész legfrissebb munkáit tekinthetnek meg a nézők. A kiállítás ezáltal nyomon követi a folyamatot, ahogyan az alkotó figyelme az organikus struktúrák felől egyre inkább a geometrikus rendszerek felé fordul. A szeriális organikus jelek geometrizálódnak – a ritmus és az energia kerül a középpontba és a hiány, szünet és cezúra mint kompozíciós elem kiemelt szerephez jut a kiállított alkotásokon.

 

A kiállítás címe, a latin Infiltratum (átszűrődés) szó igazán pontosan írja le Sági Gyula alkotásainak lényegét: az üresen hagyott apró sávok és a köztük átszüremlő, átsejlő dinamikus gesztusok kapcsolata, pulzáló viszonya az, ami meghatározza a fiatal festő munkásságát.

 

 

A kiállítás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program. 

english »
Archívum
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu