Szanyi Borbála: Tisztaszoba 2016. július 01. - 2016. július 30.

A Várfok Project Room soron következő kiállításán, Szanyi Borbála Tisztaszoba című tárlatán a szobrászművész legújabb műveivel találkozhatnak a látogatók. Szanyi Borbála (1979, Miskolc) alkotásai immár második alkalommal tekinthetők meg galériánkban: két éve, Csendes napok című tárlatán a közönség már megismerkedhetett egyedi alkotói világával.

Tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán végezte. Mesterei Jovánovics György és Karmó Zoltán voltak. A fiatal művész eddigi munkásságátszámos díjjal jutalmazták, többek közt Ludwig-ösztöndíjjal, a Kogart Kortárs Művészeti Gyűjtemény ösztöndíjával, valamint Derkovits-ösztöndíjjal. Aktív résztvevője a hazai és külföldi művészeti életnek, alkotásai számos egyéni és csoportos kiállításon kerültek kiállításra.

Szanyi Borbála munkásságára jellemző a tudatosan megélt dolgoknak ösztönös, finom szimbolikával megjelenített esszenciális ábrázolása, mellyel nemcsak beleereszkedik az adott szobrászi problémába, egyszersmind el is távolodik tőle, saját útjára engedve az alapgondolatot a nézőkben. 

„A tisztaszoba az egyén belső valósága, értékrendje. Ahová vissza lehet és vissza érdemes térni bármily távol visznek tőle a hétköznapok. Az állandó, mértékadó alap. A tisztaszobán kívül, a kiállítás falain a múlt epizódjai, kellékei és szimbolikus tárgyai jelennek meg. Az irrealitás a reális térben. Az illúzió.” – Szanyi Borbála

english »
Archívum
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu