Csiszér Zsuzsi: Napló 2011. április 01. - 2011. május 14.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban


„Minden személyes. Még akkor is, ha a kép címe erre nem utal,
vagy látszólag idegenek a részletek. Legfeljebb az adott mű esetében jól sikerül a bújócska.”
Csiszér Zsuzsi


Csiszér Zsuzsi (1972, Veszprém) önfeltárásának újabb állomásaihoz érkezünk a 2011. március 31-én a Kiscelli Múzeumban, majd az azt követő napon, április 1-jén a Várfok Galériában nyíló kiállításai alkalmával. A két tárlat más-más oldalról mutatja be a művészt aktuálisan foglalkoztató kérdéseket. Míg a Múzeum Templomterébe látogatók egy helyspecifikus, nagyméretű installációval találkozhatnak, addig a Várfok Galéria terét hatalmas méretű, színpompás festett kollázsok, fotók, nem hétköznapi vágódeszkák és egy különleges „napló” töltik meg. A kiállított művek részletein, rétegein haladva magának a gondolkodásnak, vagy az önanalízisnek a folyamatát dokumentálja a művész, ezért is kapta a kiállítás a Napló címet. Csiszérnek az a szándéka, hogy szó szerint feltépve a valóságot, emlékképei, érzelmei között újabb összefüggések után kutasson, kifejezve azt, hogy a realitásnak elsőre mindig csak az egyik oldalát érzékeljük, de idővel visszagondolva a történésekre teljesen más dimenziók és látásmódok tárulhatnak fel.
Legújabb képeinek gyakori motívuma a vonat. Ez a hétköznapi tömegközlekedési eszköz az érzelmi és szellemi területeken való áthaladásnak a szimbóluma, a lelkünk és gondolataink mélyén tett utazásnak a tárgya, mely tulajdonsága folytán egy közös, másokkal tett utazást is feltételez. Vagyis itt nem egyszerűen egy személyes alászállásnak a lenyomatait láthatjuk, hanem egy egyetemes érvényűnek, melyben Csiszér azt is vizsgálja, milyen mértékben lehet jelen a közös tudatalatti saját gondolatainkban, mennyire befolyásolja a közösség az egyén gondolkodás – és látásmódját.
Csiszér nőként elsősorban női szemszögből közelít a dolgok felé, ennek nyomait mutatják a kiállításon bemutatott konceptuális indíttatású „vágódeszkái”, amelyek, mint a női lét hétköznapi kellékei, összevágott absztrakt gondolatok hordozói. Mellettük egy izgalmas szekciót alkotnak Csiszér Zsuzsi „fotói”. A múltat vagy emlékeket szimbolizáló alakokat és helyszíneket Csiszér hímzéssel, festékfoltokkal írja felül, egyrészt, hogy a fotó „totemisztikus” múltat őrző jelentését megsemmisítse, másrészt, hogy a saját autonóm világát megkülönböztesse a régből hozott lerakódásoktól. Hiszen azok vagyunk, amit az adott pillanatban gondolunk, a következő pedig már arról szól, hogyan tudjuk feldolgozni az előző történéseit.
A kiállítás személyes hangvételét tovább fokozza a művész ún. „naplója”. Ebben a nagyméretű speciális irattekercsben Csiszér festésre irányuló érzelmei, saját gondolatai kerülnek elemzésre és feltárásra bepillantást engedve a művész intim világába.

english »
Archívum
Virtuális túra
Videó
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu