franyo aatoth: Tájkép fuldokló férfivel...vagy majdnem 2014. szeptember 14. - 2014. október 11.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

aatoth franyo (1954, Nyíregyháza) 60 éves születésnapját a Várfok Galéria egy nagyszabású kiállítással kívánja ünnepelni. A kiállított anyag az elmúlt év munkáiból áll össze, melynek meghatározó műfaja a tájkép.

aatoth franyo újabban a Párizs – Budapest tengelyt kibővítve Thaiföldön tölt huzamosabb időszakokat. A dzsungel szélén épített műtermet, és az ott tapasztalt tájélmény, az őserdő mindent elborító növényvilága felszabadította a kompozíciókat. Oldott festékhasználat, az alakok hiánya, kalligrafikus jelek sűrű hálózata jellemzik az alkotásokat. A végtelen tájérzet mellett ready-made objektjeivel (utcán talált átfestett fabútorok) aatoth a természetet pusztító emberi tevékenységre is reagál, valamint festett Tv-ivel a média visszás szerepére is fel kívánja hívni a figyelmet.

A tárlaton számos médium – festmény, installáció, ready-made objekt – kap helyet, hogy teljességében mutatkozhasson be aatoth sokoldalú művészi világa. A kiállítás megnyitóját egy többszereplős performansz előadás vezeti fel.

english »
Archívum
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu