HOLLÓS Ádám: Diszkomfort 2016. október 20. - 2016. november 19.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

Hollós Ádám (1984, Budapest) 2011-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán és már ugyanebben az évben közvetlen kapcsolatba került a Várfok Galériával, annak Spiritusz szekciója által.

Hollós Ádám festményei megtörtént eseményeket ábrázolnak. A városi élet hétköznapjaiból kiragadott pillanatképek átértelmezve jelennek meg: Hollós analizálja, szétbontja, majd másfajta minőségben újra összerakja a jeleneteket. Az így létrehozott sűrített képkockák kérdéseket fogalmaznak meg a néző, a társadalom irányában. Legújabb munkáiban ezek a felvetések a diszkomfort érzetére utalnak, olyan jelentekkel találkozhatunk, amik látványa ösztönös asszociációt indít el bennünk, és emlékképek sorát idézik elő.

Hollós Ádám saját bevallása szerint újabban a lila szín bűvkörébe került és ezzel egyidejűleg előszeretettel használ neon árnyalatokat a leütött földszínek mellé, ezzel is kontrasztot teremtve a kép belső közegében.
A feszültségkeltés gondolata nemcsak Hollós Ádám új műveit határozza meg, hanem a 2010 óta jelenlevő jellegzetes, sajátos technikáját is. Az elsőre figurálisnak tűnő alakok valójában apró, non figuratív színkezelések együtthatásai, a formákat egységekre redukálja. A történetet tekinti lényegesnek. Ezzel párhuzamosan a kész műben az alkotói folyamat rétegei is felsejlenek, ahogyan Hollós újabb és újabb expresszív technikákat keres a felületek kidolgozására. Vaskos fatáblákon megjelenő alkotásainak anyaghasználata a régi nagy mesterek munkáinak kézműves jellegét visszhangozzák, ez a momentum különösen fontos, hiszen a képek anyagi valósága számára meghatározó.


A kiállítás nyitva: 2016. 10. 21. – 2016. 11. 19., kedd-szombat 11 és 18 óra között.

english »
Archívum
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu