Martin C. HERBST: Wunderkammer 2015. május 08. - 2015. június 06.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

 Martin C. Herbst (1965, Salzburg /A), a Várfok Galéria osztrák művészének eddigi legnagyobb európai bemutatkozásával folytatódik a Galéria 25 éves fennállását ünneplő programsorozat.

 A galéria állandó művészköréhez 2007-ben csatlakozott Martin C. Herbst a világ számos pontján jelen levő művész, egyéni kiállításai sorra nyílnak Miamiban, Torontóban, New Yorkban, Párizsban, Düsseldorfban. Művei világszerte kiállításra kerültek presztízsértékű művészeti vásárokon (The Armory Show, New York, Scope Basel, Scope Miami, Contemporary Istanbul) és gyűjteményekben, magánmúzeumokban olyan művészek alkotásai mellett szerepelnek, mint Ai Wei Wei, Anish Kapoor és Christo.

 Munkásságát majd 20 éve a különböző metálfelületeken bravúrosan megfestett arcképek határozzák meg. A portrék hűvös távolságtartása, hipnotikus szépsége és optikai játéka a XVI. századi manierista portréfestészetet idézik. A konvex és konkáv felületek torzításai mögött a művész állandó kutatása áll, újra és újra megfestve tárgyát folyamatosan átlényegíti azt, egy-egy színárnyalattal, felületi hatással a személyiség más komponensét emeli ki. Alakjai gyakorta komplex mitológiai utalásokat és művészettörténeti előképeket hordoznak.

 A most nyíló Wunderkammer című tárlata összegzésnek is tekinthető, magában hordozva a megújulást is. A legújabb munkák mellett egy tág merítés lesz látható az elmúlt 13 évből. Sík festmények, gömbök, neonfénnyel kiterjesztett félgömbök, konvex és konkáv festmények, hullámzó és gyűrt képek mind felvonulnak a tárlaton az egykori wunderkammerek ritkaságaira és sokféleségére emlékeztetve. Mintha egy különleges múzeumba érkeznénk, a „ritkaságok tárháza” lépésről lépésre tárul fel előttünk, az optikai torzítások és a metál felületek életre keltik a portrékat, melyek tekintetében a néző önnön tekintetével találkozik.

 

© Martin C. Herbst, Várfok Galéria

 

 

english »
Archívum
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu