NÁDLER ISTVÁN: Dimenziók 2015. október 16. - 2015. november 14.

A Várfok Galéria mint az egyik első kortárs, magyar magángaléria, idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az egész éves ünnepi programsorozat egyik kiemelkedő eseménye, mely egyben felvezeti a Galéria 2015. november 30-án nyíló 25 éves jubileumi kiállítását, Nádler István egyéni tárlata. 1997-ben Nádler kiállításával nyitotta meg kapuit az egykori XO Galériánk, melynek 2010-ben történt továbbfejlesztésével jöhetett létre a mai, több mint 300 m2-es, nemzetközi színvonalnak megfelelő Várfok Galéria.

 

A 2013-ban Prima Primissima díjjal kitüntetett Nádler István (1938, Visegrád) Dimenziók című kiállításán a művész legfrissebb munkáival ismerkedhet meg a közönség.

 

Nádler István több mint öt évtizedes múltra visszatekintő életművét a folyamatos megújulás teszi egyedülállóan gazdaggá, melyben az új mindig szervesen kapcsolódik a már megismerthez, koherens módon illeszkedik az alkotói folyamat lényegéhez. Ez szellemi szinten a művészi alkotás ideától a megvalósulásig vezető útjának megjelenítése, formavilágát tekintve gesztus és tér duális minőségeinek kontrasztja és kiegyenlítődése.

Nádler legújabb képein az elmúlt időszakra jellemzően a spirál formaképző ereje nyilvánul meg, azonban felfokozott lendülete a tereket dimenziókká tágítja, melyek geometrikus alakzatok és erővonalak formájában keresztezik és érintik egymást. Az új térszerkezet előképei már 2011-ben megjelentek, a szubatomi részecskék téri helyzetének vizsgálata új távlatokat nyitott az életműben.

A most kiállításra kerülő munkákat dinamizmus és elemi erő hatja át, bonyolult struktúrák, energiáktól harsogó, a fekete térnek nekifeszülő, élénk színek ragadják magukkal a látogatót ismételt tanúbizonyságát adva a hazai neoavantgárd mozgalom jeles képviselőjének, az Iparterv nemzedék egykori tagjának, Nádler István kivételes művészetének.

 

A kiállítás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program. 

english »
Archívum
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu