Aatoth franyo 2006. június 15. - 2006. július 21.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

Franyo legújabb festményein a már több mint tíz éve megszokott vörös alap domináns maradt. A háttér felületének ez a réteges, visszakapart és újra átfestett nagy igényű kidolgozása teret és időt teremt az ábrázolt figurák mögé, sőt néhány esetben valódi expresszivitással, saját jelentéssel is bír. Ebbe az alapba franyo nagyon gyakran kalligrafikus jeleket karcol bele, teleírja titokzatos, nehezen kibogozható szövegekkel "– így a festmények megértéséhez nagy türelemmel kell olvasni betűt és képet egyaránt. Ráadásul a latin betűs kalligráfia mellett kínai írásjelek is feltűnnek a vásznakon.
Az idei sorozatban kicsit poposabb képi megjelenítést választott franyo, amellett, hogy megtartotta eddigi jellegzetességeit, a hátteret és a figurák rajzosságát illetően. Semmi hiperreál, művein most emblematikusan megjelenített figurákat, témákat helyez a középpontba. Ezen kívül állatok a főszereplők és a szokásos képi elemek, mint a pálmafák is megjelennek.
Képi történeteit a blöff és a komoly üzenet, irónia és lényegre törő rákérdezés jellemzi.

SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu