feLugossy László: Elragadtatás 2007. febrruár 21. - 2007. március 25.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

feLUGOSSY LÁSZLÓ Elragadtatás című kiállítása

feLugossy László (1947, Kecskemét) utoljára 2005-ben szerepelt a Várfok Galériában egyéni kiállítással, most a legfrissebb munkáit mutatjuk be.
A feLugossynál a 80-as évektől megszokott szürrealista komponálási mód az Elragadtatás darabjain is megjelenik, de csak korlátozottan. A 14 képből álló sorozat minden darabján ugyanazt a kompozíciót látjuk, mindössze a kiegészítő elemek elhelyezése, színe változik. Laca az Elragadtatás esetében egy már korábban használt technikát választott: fakeretre feszített szúnyoghálóra ragasztott kartonlapra készültek a képek. A kivágott kartonokon Madonnákat látunk, bár a kis Jézus csak szimbolikus tojás vagy fehér pöttyök formájában jelenik meg. A képeket kiegészítik a sziloplasztból/szilikonból megformált, szimbólumként is értelmezhető geometrikusformák, melyek általában Mária feje fölött jelennek meg. Formai szempontból a műveken keverednek a keleti és nyugati szent ábrázolási típusok: a kék, mint Mária szimbolikus színe, attribútuma, illetve a fejtetőre helyezett geometrikus formák, melyek inkább az indiai ábrázolásokat juttatják eszünkbe. Formabontóak azonban az előbb említett szilikon formák és a neonszínek, amik az utóbbi időben jellemzik feLugossy művészetét.

SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu