feLugossy László: Jobb lenne, ha elvontabb lenne. 2009. január 08. - 2009. febrruár 07.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

A Várfok Galéria Várfok Termében 2009 január 8-án (csütörtökön) nyíló kiállításán a magyar kortárs művészet egyik meghatározó figurájának legújabb műveit tekinthetik meg az érdeklődők.

feLugossy László (1947, Kecskemét) pályája során több művészeti ágban és műfajban kipróbálta magát, foglalkozik irodalommal, zenével, filmmel és képzőművészettel. A ’80-as évek első felében tagja volt a legendás A. E. Bizottság, majd később a Batu Kármen zenekarnak, valamint részt vett a szentendrei Vajda Lajos Stúdió megalapításában is. feLugossynál nemcsak a művészeti ágak, műfajok, hanem különböző technikák, tudati rétegek, sőt, kultúrkörök, vagy különböző, egymással olykor ellentétes művészeti hatások keverednek és olvadnak össze egységes alkotássá. A januári kiállítás alkalmából látható munkákon – korábbi alkotói periódusaihoz hasonlóan – a címek, feliratok fontos jelentéshordozó kiegészítői a képi ábrázolásoknak. A kiállítást legtalálóbban képcsoport-kollázsként, vagy dadaista képversként lehetne jellemezni. A részben figurális, részben gyors gesztusokkal megformált képek itt is a rajtuk látható szavakkal közösen hoznak létre egy egységes jelentést.

english »
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu