feLugossy László: Nyomasztás 2005. április 20. - 2005. május 22.
Magántulajdonban

feLugossy László (1947, Kecskemét) utoljára 2003-ban szerepelt a Várfok Galériában egyéni kiállítással, most a legfrissebb, idén készült munkáit mutatjuk be.
Festészete a 80-as években már kialakult motívumainak (nőalakok, kicsavart, elnyújtott végtagokkal; edények, kanalak, ágak, testek) szürrelista komponálásából születik. A tárgyakat antropomorfizálja, az ágyból, a lábosból, lavórból furcsa, kicsavart testű alakok, fekvő figurák lesznek. Ami szinte állandóan változik, az a technika, a felhasznált anyagok. Kísérletezés, játékosság jellemzi ezen a téren, mindent kipróbál, ami a keze ügyébe kerül: legyen az szúnyogháló vagy borotvapamacs.

A feLugossyra jellemző állandó kísérletezés legújabb munkáit is áthatja. Most a néző tűrőképességét feszegeti " — ki mennyire hagyja magát nyomasztani " — a túlzsúfolt képekkel. Női idomok, állatfigurák, „ember jelek”, antropomorfizált tárgyrészletek kaotikus egyvelege borítja be a képfelületet. Kollázs-szerűen applikált egymásra különböző anyagokat: hulladék papírokat, fémeket, és mindezt átfestette, bevonta akrillal, szilikonnal vagy sziloplaszttal. Az elementáris rajz és a graffitikre jellemző harsány neonszínek jellemzik a műveket. A „lacás” (ön)ironikus képcímek önmagukért beszélnek: Tanyasi médiabárónő, Létminimum önarckép, Vasmarkú szabadság, Ellencsicsolína.

SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu