Győrffy László: A hét főbűn 2009. febrruár 12. - 2009. március 14.

 

 

 

A Várfok Galéria Várfok Termében 2009 február 12-én nyíló kiállításon a Galéria egyik fiatal művészének, Győrffy Lászlónak (Budapest, 1976) az alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

Győrffy legújabb művei, így a kiállításon szereplő A hét főbűn című sorozata is egyre karakteresebben képviselik azt a szemléletet, amelyet a nemzetközi művészeti közeg az „abject art” terminussal határoz meg. A bonyolult pszichológiai, filozófiai és nyelvészeti teória egyszerűen talán úgy fejezhető ki, hogy az abject (gusztustalan, visszataszító) azokból, főként a testre vonatkozó elemekből áll össze, melyek túllépik, illetve veszélyeztetik az ember tisztaság (vagy rend) és tulajdon érzetét. A hét főbűn sorozat felkavaró és pesszimista módon reflektál a társadalmi rossz közérzetre és a művész szerepére az emberi testen keresztül. A biológiai lénye által kiszolgáltatott, az ösztöneit végletekig megvalósító ember jelenik meg itt, aki a mértéktelenség, vagyis a hét főbűn által jut el a másik tagadásáig saját létezésének alapjait veszélyeztetve. Győrffy tőle szokatlan módon a fatáblát választotta képei hordozójául, és így bizonyos szinten a művek középkori hagyományokat kötődnek, azonban a keresztény moralizáló szándékot itt egy radikálisan materialista filozófia váltja fel.

A kiállítást Fenyvesi Áron művészettörténész nyitja meg.

english »
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu