Herman Levente: Ádám és Éva 2008. október 16. - 2008. november 22.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

 

 

(1976, Marosvásárhely)

A 2000-ben diplomázott marosvásárhelyi festő a Várfok Galéria legújabb és legfiatalabb tagjaként mutatkozik be idei októberi kiállításával. Herman több mint egy éve rendszeres szereplője a Galériában megrendezett csoportos tárlatoknak, szeptember óta pedig hivatalos tagja a Várfok Galéria művészkörének. Ádám és Éva című kiállítása egy évekkel ezelőtt megkezdett hatalmas ciklusának legújabb fázisa, és valószínűleg nem is az utolsó.

Herman újszerű, nyugtalanítóan kritikus látásmódját tradicionális, biztos technikai tudásról árulkodó, érzékeny színezéssel és kidolgozással létrehozott festményein keresztül juttatja kifejezésre. Sorozataiban az Ember születését, gyermeki ártatlanságát majd felnőttkori pusztításra való hajlamát dolgozza fel gyakran szimbolikus, vagy a Bibliából merített elemeken keresztül. Ahogyan a természet is regenerálni tudja magát, úgy Herman szerint az emberiségnek is van még esélye romjaiból újjáéledni: ezt a folyamatot példázzák a festő tervei az új Paradicsomhoz. Egészen különös, mély és csendes jelenetei szinte magukkal ragadják a nézőt, új kapukat tárva jövője felé.

 

Herman Levente

 

 

english »
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu