Nádler István 2008. november 29. - 2008. december 30.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

 

(1938, Visegrád) festőművész idén 70 éves. Ezen esemény alkalmából a Várfok Galéria a Budapest ArtFair-en (Budapest, Műcsarnok, November 20-23.) külön standdal tisztelgett a művész előtt.

November 29-én Nádler legújabb munkái kerülnek a közönség elé a Várfok Galéria Várfok és XO termében. A kiállítások megnyitója rendhagyó módon egy szombati napon kerül megrendezésre: a dátum egybeesik Nádler István születésnapjával, mely alkalomból külön meglepetéssel készül a Galéria. Az időpont azért is különleges, mert a Nádler kiállítás megnyitóját követő napon lesz a Várfok Galéria pontosan 18 éves. Akkoriban még, 1990. november 30-án Várfok 14 Műhelygaléria néven indult útjára Magyarország egyik első kortárs magángalériája. A Várfok Galéria 1997 óta állítja ki rendszeres jelleggel Nádler István munkáit. Nádlernek az idei kiállításokkal együtt eddig összesen kilenc egyéni tárlata volt a Galériában, párhuzamosan velük számtalan alkalommal kérte fel a Várfok Galéria csoportos kiállításokon való részvételre. A mostani kiállításon bemutatott műveken látható, hogy Nádler István közelebb került a geometrikus alapálláshoz, melyet a festő a mozgással együtt dinamikával ruház fel. Festményeit, miután korábban száműzte belőlük a fent és a lent dimenzióit, alapvetően az érzelmi, intuitív, illetve a geometrikus alapállás határozza meg. E két pólus között a gesztusok jelentenek átmenetet. A színvilág intenzivitása Nádler új munkáin legalább olyan erős, mint tavalyi képein: az átható fehér felé vezető irányt követve a felület színei szinte vibrálva invitálják a nézőt Nádler István meditatív világába.

Nádler István

english »
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu