VETÉSFORGÓ 1 / Természet - csoportos kiállítás-sorozat 2010. június 08. - 2010. június 19.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

A „vetésforgó” kifejezést egy a növénytermesztésen belül meghatározott rendszer jelölésére használják, melynek eredményeképpen az előre megállapított vetőtervnek köszönhetően javul a termesztett növények minősége és mennyisége. Az agrotechnikai kifejezést jelen esetben a Várfok Galéria két nyári hónapban megrendezendő kiállításaihoz kölcsönöztük, hiszen az összesen négy egymás utáni csoportos tárlat folyamata a cím által jelölt rendszerhez hasonlítható.
Rácmolnár Sándor kiállítását követően tehát, 2010. június 8-án kedden napközben is megtekinthető már a kiállítás-sorozatot elindító etap. Az egészen július 30-ig tartó tárlat-sorozat állomásai kéthetente újulnak meg, minden második kedden. Ily módon 2010. június 8-a után június 22-én, július 6-án, majd 20-án kerül bemutatásra minden alkalommal egy új válogatás.
A bemutatásra kerülő alkotások, egy-egy tárlaton belül, egy közös nevezőt körüljárva kapcsolódnak a vetésforgó fogalmával összefüggő témákhoz, így olyan művekkel találkozhatunk összességében, melyek érintik a természetet, a növényi világot, a termékenységet, a rendszerezés elvéből adódó geometrikus látásmódot, a nyári időszak hőségét, tikkadtságát… és az ellenszerként felhasználható hűsítési eljárásokat. A „Vetésforgó” időszaka alatti tárlataink tehát mindenképp egy változatos, mozgalmas vizuális élménynek ígérkeznek!

english »
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu