Reflexió 2004. november 16. - 2004. december 31.
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban
Magántulajdonban

Örömmel értesítjük kedves Látogatóinkat, hogy kiállításunkat a nagy sikerre való tekintettel a Kieselbach Galéria jóvoltából december 18.-ig meghosszabbítottuk.
Azoknak, akik még nem látták a kiállítást, íme néhány sor a tárlat koncepciójáról:
A Reflexió című kiállítás az úgynevezett klasszikus moderneket a kortárs képzőművészekkel együtt mutatja be.
A kiállítás anyagának 20. századi része Kieselbach Tamás, a múzeumi kollekciók színvonalát is elérő gyűjteményéből származik: gr. Batthyány Gyula, Bernáth Aurél, Frank Frigyes, Gulácsy Lajos, Klie Zoltán, Kmetty János, Kontuly Béla, Márffy Ödön, báró Mednyánszky László, Rudnay Gyula
A felkért kortárs művészek " — Csiszér Zsuzsi, Csurka Eszter, Dániel András, Győrffy László, El Kazovszkij Király András, feLugossy László,Nagy Gabriella, Nemes Nikolett, Regős István, Szirtes János, Szotyory László, Ujházi Péter, Várady Róbert" — feladata az volt, hogy válasszanak egy-egy alkotást a kollekcióból, és arra reflektáljanak, vagyis, hogy kiemeljenek egy-egy motívumot az őket megihlető képből, s ez alapján saját művészetüknek és a mai, megélt világunknak megfelelően készítsenek egy igazi kortárs reflexiót a műről.
Reflexió, hiszen egy műalkotás, legyen az festmény vagy szobor, minden esetben valamilyen élmény reflexiója. Valamié, ami inspirál, megmozgat, ami hatással van a művészre. Mi történik, ha az élményanyag, a kiindulási pont egy 20. századi modern magyar festő alkotása, egy már megfestett reflexió, történet?
A művészet tudatosan, vagy tudat alatt vállalt feladata reflektálni azt a világot, amelynek szülöttje. Emellett, a visszatérések és újjászületések folyamában újból és újból önmagára is reflektál. E körforgás szemléltetéséhez szándékunk betekintést nyújtani múlt századi festményeken keresztül a kortárs művészet világába.

english »
SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009: Várfok 2.0 | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu