Skip to main content
Hírek 2021Kapun kívül 2021

aatoth franyo virtuális kiállítása | Cziffra Fesztivál

“Estély a vörös kertben”

aatoth franyo virtuális kiállítása | Cziffra Fesztivál

2021. február 10. – március 13.

aatoth franyo 1978-ban Victor Vasarely révén jutott ki Párizsba és az École Supérieure des Beaux-Arts-on szerzett diplomát. Első párizsi kiállítását Cziffra György segítette megvalósulni, azóta alkotásaival mára már a világ szinte minden részén találkozhatunk. Képeinek meghatározó elemei a groteszk, lényegükre redukált alakok, motívumok, melyek által érvényre jut a művész világról alkotott képe és üzenete. A képi világot nagyon gyakran magyar, francia vagy esetleg angol nyelven írt szöveg egészíti ki.A sokat utazó és zenekedvelő művész 2010-ben a thaiföldi dzsungelben épített műtermet, személyes élménye a körülötte elterülő őserdő pusztulása. Így a korábbi szatirikus, groteszk jeleneteket, egyre inkább felváltották képein a természeti elemek, melyekkel környezetvédelmi kérdésekre reflektál.

Online kiállításmegnyitó: 2021. február 10. (szerda) 18:00

Az online kiállításmegnyitón való részvétel ingyenes.

A kiállításmegnyitót online közvetítjük! Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt! A közvetítés, valamint a virtuális kiállítás elérhetőségéről bővebb információ hamarosan.

 (A tárlat a Cziffra Fesztivál, a Hegyvidék Galéria és a Várfok Galéria közös rendezvénye)

Kiemelt szponzor: MVM

A rendezvény a Cziffra György-Emlékév programsorozatának része – a további eseményeket keresse a cziffra100.com oldalon.

 

VIRTUÁLIS TÚRA:

MEGNYITÓ:

TÁRLATVEZETÉS:

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok