Skip to main content

2015. március 5-8.

Stand: Halle 4 / dm-arena: N01 stand

A Várfok Galéria örömmel tudatja, hogy kiemelt, meghívott galériaként részt vesz az art KARLSRUHE nemzetközi vásáron 2015. március 5 és 8. között Németországban. A Galéria két kategóriában is kiállítja művészeit: a dm-arenában kiállításra kerülő válogatás izgalmas keresztmetszetet kíván adni a galéria által képviselt geometrikus és nonfiguratív irányvonalakból. A standon Nádler István expresszív gesztusai, Rozsda Endre szürreális kompozíció mellett Keserü Károly cérnahálóba helyezett, játékos pöttyeivel és Jovanovics Tamás összetett csíkrendszereivel találkozhatnak a látogatók. A vonalat tovább erősítik Mulasics László enkausztikával készített, érzéki felületű alkotásai és Szirtes János performativitást sugalló, dinamikus képei. A standról nem hiányozhat a világhírű Françoise Gilot sem, akinek festményeiből és grafikáiból széles merítés lesz látható a ’70-es évektől egészen a 2000-es évek második feléig.

Az idei art KARLSRUHE kiemelt vendége Magyarország, pontosabban a magyar fotográfia, így a Magyar Nemzeti Galéria, a Robert Capa Központ és az Inda Galéria mellett a Várfok Galéria is reprezentálja a magyar kortárs fotográfiát a fotócsarnokban, három fotográfusának köszönhetően. Czigány Ákos, Korniss Péter és Misetics Mátyás személyében a látogatók három különböző fotós generációt és pozíciót ismerhetnek meg. A nemzetközi hírnévnek örvendő, többszörösen kitüntetett Korniss Pétertől kiállításra kerülnek a ’70-es évek fekete-fehér vintage képei, egy 1972-es különleges cibakróm sorozata, valamint legújabb munkái, az utóbbi évek betlehemes sorozatának meghatározó képei.

Czigány Ákostól olyan emblematikus sorozatok lesznek láthatók, mint az 2010-ben Lucien Hervé és Rodolf Hervé-díjjal kitűntetett Egek – hommage à Hiroshi Sugimoto vagy a Darwin Online, melynek egy darabja márciusban szerepelni fog a würzburgi Museum am Kulturspeicherben nyíló, nagyszabású, konkrét fotográfiára koncentráló, csoportos kiállításon.

A triumvirátus Misetics Mátyással válik teljessé, akinek a Magyar Nemzeti Galériában és a hollandiai GRID fotóbiennálén is kiállított Artificial Light sorozata megrendezett éjszakai jeleneteivel, mesterséges fényeivel új színt hozott a hazai kortárs fotográfiai színtérbe. Legújabb, UTOPIA című sorozatának torzult városi tájaival a technika uralta világ visszásságaira reflektál.

 

A Várfok Galéria szeretettel vár mindenkit standjain:

Halle 1: U01 stand – Ákos CZIGÁNY, Péter KORNISS and Mátyás MISETICS

Halle 4 / dm-arena: N01 stand – Françoise GILOT, Levente HERMAN, Tamás JOVANOVICS, Károly KESERÜ, László MULASICS, István NÁDLER, Endre ROZSDA and János SZIRTES

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok