Skip to main content

2016. február 18-21.
Stand:  Halle 4 / Contemporary Art 21

Örömmel adunk hírt arról, hogy a Várfok Galéria idén is részt vesz az art KARLSRUHE 2016 nemzetközi vásáron. A 13. alkalommal megrendezésre kerülő művészeti vásár idén 211 kiállítót lát vendégül 13 országból 2016. február 18 és 21 között Karlsruhéban, Németországban.

A Várfok Galéria ezúttal is két csarnokban – Fotográfia és Kortárs Szekció – két 50 m2-es standon képviseli művészeit.

Halle 4 / Contemporary Art 21 csarnokban az állandó művészkör tagjainak kiemelkedő munkáit mutatjuk be, többek között a magyar neoavantgárd jeles képviselőjének, Nádler Istvánnak a Ludwig Múzeumban 2008-ban kiállított alkotását, Szirtes János 1989-es, emblematikus Zongoristáját, Jovanovics Tamás és Keserü Károly repetitív, absztrakt képeit és Hollós Ádám legújabb munkáit. A látogatóknak alkalmuk nyílik megcsodálni Herman Levente szürreális Noé bárkáit, vagy a nemzetközileg elismert Françoise Gilot alkotásait, akinek az elmúlt években olyan neves helyeken nyíltak kiállításai, mint a Gagosian Gallery New York vagy a Kunstsammlung Chemnitz.

A Fotószekcióban szintén egy 50 m2-es standon a Galéria három fotográfusa mutatkozik be. Czigány Ákos számos díjat nyert Egek – Hommage á Hiroshi Sugimoto sorozata mellett legújabb munkái az Otthon képei is kiállításra kerülnek, míg Misetics Mátyástól ezúttal a táji elemekre és az ember hiányára koncentráló fotográfiáiból láthatnak egy válogatást a látogatók. A stand egyik különlegessége Korniss Péter emblematikus Vendégmunkás című sorozata. A magyar fotográfia egyik mérföldkövének tekinthető 10 éves fotóprojekt Skarbit András ingázó munkás életét örökítette meg, a világ számos pontján került bemutatásra, többek között Münchenben, Amerikában és legutoljára a Royal Academy of Arts 2011-es Eyewitness: Hungarian Photography in the 20th Century c. kiállításán.

 

Contemporary Art 21 – Halle 4 (dm-arena) – Stand-Nr. H4/P0I:
Françoise GILOT (F/USA), HERMAN Levente (RO/H), HOLLÓS Ádám (H), JOVANOVICS Tamás (H), KESERÜ Károly (H), NÁDLER István (H), ROZSDA Endre (F/H), SZIRTES János (H), SÁGI Gyula (H), UJHÁZI Péter (H)

Fotószekció – Halle 1 – Stand-Nr. H1/P0I:
CZIGÁNY Ákos (H), KORNISS Péter (H), MISETICS Mátyás (H)

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok