Skip to main content

2017. február 16-19.
Stand: E07 (Halle 2) 

Örömmel adunk hírt arról, hogy a Várfok Galéria idén is részt vesz az art KARLSRUHE 2017 nemzetközi vásáron. A 14. alkalommal megrendezésre kerülő művészeti vásár idén 211 kiállítót lát vendégül 11 országból 2017. február 16 és 19 között Karlsruhéban, Németországban.

A Várfok Galéria ezúttal a kettes csarnokban (Halle 2) egy 75 négyzetméteres standon képviseli művészeit, ahol 25 négyzetméteren egy különleges One-Artist-Show-val tiszteleg a 95 éves legenda, Françoise Gilot előtt. A nemzetközileg elismert művésznek az elmúlt években olyan neves helyeken nyíltak kiállításai, mint a Gagosian Gallery New York vagy a Kunstsammlungen Chemnitz. Gilot 10 évig volt Picasso társa és múzsája, mégis megőrizte saját művészi hangját. Művei a világ legrangosabb múzeumaiban láthatók, mint a New York-i The Metropolitan Museum, a MOMA vagy a párizsi Centre Pompidou. A látogatók most olyan jelentős alkotásaival találkozhatnak, mint az 1985-ös Felszálló Főnix „lebegő vászna”, további festmények és litográfiák a 70-es és a 2000-es évekből, valamint Gilot legújabb papírmunkái.

Mindemellett 50 m2-en az állandó művészkör tagjaitól mutatunk be egy izgalmas válogatást. Láthatóak lesznek aatoth franyo hipnotikus, vörös alapú tájképei, a sokoldalú alkotó és legendás performer Szirtes János absztrakt festményei, az egyik első magyar szürrealista, Rozsda Endre kaleidoszkópszerű kompozíciói, Jovanovics Tamás és Keserü Károly repetitív, éteri képei, az osztrák Martin C. Herbst metál gömbjei, valamint két fiatal alkotó, Hollós Ádám és Nemes Anna legújabb munkái szintén kiállításra kerülnek.

Kiállított művészek:

AATOTH franyo (F/H), Françoise GILOT (F/USA), Martin C. HERBST (A), HOLLÓS Ádám (H), JOVANOVICS Tamás (H), KESERÜ Károly (H), NEMES Anna (H), ROZSDA Endre (F/H), SZIRTES János (H) .

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok