Skip to main content

BÁLNA BUDAPEST
1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Stand: G1001
2021. október 7 – 10.

A Várfok Galéria örömmel tudatja Önökkel, hogy idén is részt vesz az Art Market Budapest 2021 kortárs képzőművészeti vásáron.

A Várfok Galéria G1001-es számú standjának fénypontja a Françoise Gilot 100. születésnapja előtt tisztelgő gazdag válogatás. A világhírű művész és a budapesti Várfok Galéria közötti kapcsolat Gilot jó barátjának, a magyar származású szürrealista festőnek, Rozsda Endrének köszönhetően jött létre, akinek a művei szintén megtekinthetőek lesznek a vásáron.

A két nemzetközileg elismer festő-óriás mellett a Várfok Galéria állandó művészkörének kiemelt alkotói is megjelennek. Kiállításra kerülnek a kortárs magyar művészeti színtér olyan ikonikus alakjainak alkotásai, mint például Szirtes János, Mulasics László vagy Ujházi Péter. A közönség találkozhat egészen új alkotásokkal, valamint mára a művészettörténet részévé vált művekkel is.

A kiállító művészek között van a fiatal generáció négy, bravúros technikájú alkotója: Nemes Anna rendkívül érzékeny, felfénylő aktjai, Orr Máté legújabb, szürreális, barokkos kompozíciói, Gaál Kata egyedi kollázs- és montázsképei, valamint Békési Ervin légies szobrai is bemutatásra kerülnek. A festészet mellett a fotográfia is képviselteti magát Korniss Péter és Czigány Ákos alkotásaival.

Kiállító művészek: franyo AATOTH, BÉKÉSI Ervin, CZIGÁNY Ákos, Françoise GILOT, GAÁL Kata, GYŐRFFY László, HERMAN Levente, KESERÜ Károly, KORNISS Péter, MULASICS László, NEMES Anna, ORR Máté, RÁCMOLNÁR Sándor, ROZSDA Endre, SZIRTES János, SZOTYORY László, UJHÁZI Péter, VÁRADY Róbert

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok