Skip to main content
Hírek 2019Vásár 2019

Art Market Budapest 2019

2019. október 3-6.
Stand: G401

A Várfok Galéria örömmel tudatja Önökkel, hogy idén is részt vesz az Art Market Budapest 2019 kortárs képzőművészeti vásáron, az ArtGalleries szekcióban.  

A Várfok Galéria G401-es számú, 100 m2-es standján állandó művészkörünk tagjainak olyan legújabb vagy művészettörténeti fontosságú művei kerülnek kiállításra, mint például Keserü Károly repetitív, meditatív pötty-kompozíciói vagy Jovanovics Tamás élénk színekkel operáló, játékos geometriái. Bemutatjuk Rozsda Endre, az Európai Iskola egyik alapító tagjának egy különleges alkotását a kaleidoszkópos, érett korszakából, mellette a Várfok Galéria legendás művészétől, a 97 éves Françoise Gilot festményeiből készülünk egy válogatással. Láthatóak lesznek Mulasics László enkausztikával készült meditatív festményei és Szirtes János strukturált mintarétegeken alapuló absztrakt alkotásai, valamint El Kazovszkij ikonikus kompozíciója. A fiatal generációt két bravúros technikájú művész képviseli: az érzékeny színfoltokkal építkező Nemes Anna és a barokkos kompozícióról ismert Orr Máté. A festészet mellett a fotográfia is képviselteti magát Korniss Péter és Czigány Ákos alkotásaival.

Az idei évben olyan vendégművészek alkotásai is helyet kapnak standunkon, mint a világhírű Lucien Hervé és fia, Rodolf Hervé fotográfiái, valamint Gaál Kata részletgazdag, reliefszerű fatáblái és Melkovics Tamás szobrász egyedülálló, organikus szoborkompozíciói.

Kiállító művészek: franyo AATOTH, CZIGÁNY Ákos, Françoise GILOT, GAÁL Kata, GYŐRFFY László, Lucien HERVÉ & Rodolf HERVÉ, HERMAN Levente, JOVANOVICS Tamás, El KAZOVSZKIJ, KESERÜ Károly, KORNISS Péter, MELKOVICS Tamás, MULASICS László, NEMES Anna, ORR Máté, ROZSDA Endre, SZIRTES János, UJHÁZI Péter, VÁRADY Róbert.

Az Art Market Budapest 2019. október 3-6 (csütörtök-vasárnap) tart nyitva – csütörtökön és szombaton 11-19 óra között, pénteken 11-21 óra között, vasárnap pedig 11-19 óra között – a Millenárison. Minden kedves látogatót sok szeretettel várunk a Várfok Galéria G401-es számú standnál.

Szeretnénk felhívni a kedves látogatók figyelmét, hogy a vásár, az előző évek gyakorlatától eltérően csak a csütörtöki napon látogatható ingyenesen. A péntek, szombat és vasárnapi napokra jegyeiket az Art Market Budapest weboldalán és a helyszínen tudják megvásárolni.

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok