Skip to main content

MEGNYITÓ:
VÁRFOK PROJECT ROOM
1012 Budapest, Várfok u. 14.
2023. június 8. | csütörtök | 18:30 – 20:30

A kiállítás 2023. június 9.. és július 15. között tart nyitva, kedd - szombat 11 és 18 óra között látogatható.

• • • • •

A Várfok Galéria nagy örömmel mutatja be a magyar közönségnek Giulia Dall’Olio olasz képzőművész munkáit a Várfok Project Roomban. A jelen túl című június 8-án nyíló kiállítás a művész első magyarországi bemutatkozása.

Giulia Dall’Olio (Bologna, 1983) művészetét ember és természet kapcsolatának kérdése határozza meg. A szemkápráztató finomsággal és részletgazdagsággal megalkotott kompozícióiban áthatolhatatlan, sűrű erdőtömegek tárulnak elénk, melyeket a művész emlékezetből alkot meg mesteri műgonddal. A lombok realista ábrázolásába azonban absztrakció is vegyül, ez a kettősség emeli el a nézőt valóságtól és hozza felszínre magát az anyagot, a szenet. Giulia Dall’Olio bámulatos érzékenységgel alkalmazza ezt a nemes és nagy múltú technikát, a szén finom felületei, sötétebb és világosabb tónusai szédítő térmélységet teremtenek. Magával ragadó a gondolat, hogy míg a valóságban az emberi tevékenység pusztítja a természetet, addig a művész éppen az anyag elvételében, kiradírozásával hoz létre burjánzó, vitális vegetációt, mely a képeken visszaveszi uralmát. Giulia Dall’Olio legújabb művein a festett akril rétegek és hímzések a két világ közötti vágyott egyensúly és intim kapcsolat megteremtésének vágyát fejezik ki.

Giulia Dall’Olio a bolognai Képzőművészeti Akadémián szerzett diplomát, ahol jelenleg él és alkot. Rendszeres jelleggel állít ki Olaszországban, Németországban és az Egyesült Államokban. Művei számos alkalommal szerepeltek múzeumi kiállításokon, legutóbb a mannheimi Kunsthalléban volt látható egyéni kiállítása.  Alkotásai világ szerte megtalálhatóak köz- és magángyűjteményekben Kanadától kezdve Kínáig.

A kiállítás a Várfok Galéria regensburgi partnergalériájával, a GALERIE ISABELLE LESMEISTER-rel való, évtizedek óta tartó együttműködés keretében valósul meg.

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok