Skip to main content
Hírek 2017

HATTATT-DÍJ 2017

Hattatt-díj átadása
Várfok Galéria, Budapest (H)
2017. február 2.

„Az angol költő, Thomas Gray szavai jutnak eszembe, melyek a ’Falusi templomudvarban írt elégia’ című versben csendülnek fel:
„s a rétnek hány pazar virága nő,
s hervad látatlan puszták vad szelén!”
És így van ez az életben is.
Csodáljuk a nagyszerű építészetet, de nem gondolunk az alapokra, melyeken az épület áll. Élvezünk egy regényt, de nem is vagyunk tudatában a publikálás folyamatának. Megérint bennünket egy festmény, de mindeközben legkevésbé sem gondolunk a vászon felfeszítésére vagy alapozására.
Minden szervezetben vannak olyanok, akiket úgy tudnék leírni, mint ’meg nem ünnepelt hősök’. Ők azok, akiknek a munkája elengedhetetlen egy cég vagy vállalkozás gördülékeny működéséhez és sikeréhez, viszont a háttérben maradnak, és gyakran kevés figyelmet kapnak.
Egy évvel ezelőtt, a HATTATT-díj megalapítása közben, Jane és én úgy éreztük, hogy elismerésünket kell adnunk azoknak a Várfok Galériához kapcsolódó embereknek, akiknek a munkája, bár értékelve van, nem mindig jut el a közönség figyelméig.
Idén egy olyan valakit választottunk, aki fáradhatatlanul dolgozik, és amikor szükség van rá, roppant gyakorlatias hozzáértéssel biztosítja a színfalak mögött, hogy a Várfok Galéria olyan magasszintű professzionalizmussal működhessen, amelyet mindig tapasztalunk.
Óriási örömmel jelentjük be, hogy professzionalizmusáért és kétségbe vonhatatlan szakértelméért, a 2017-es Hattatt-díjat HELLINGER ZOLTÁN lakatosmester kapja.”
Lance Hattatt

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok