Skip to main content
Hírek 2019Kapun kívül 2019

Korniss Péter kiállítása Rómában

Korniss Péter: Transizione | Változás
Museo di Roma in Trastevere (I)
2019. április 10. – június 2.

Örömmel adunk hírt Korniss Péter következő egyéni kiállításáról mely az olasz főváros központjában található, rangos Museo di Roma in Trasteverében kerül megrendezésre. A Változás című tárlat Korniss életművének legfontosabb szellemi ívét adó sorozataira koncentrál. Az 1967-ben készült, az erdélyi Szék falu első táncházas képeitől az utóbbi évek konceptuálisnak tekinthető Erdélyi asszonyok Budapesten fotósorozatig (2014-17) elénk tárja a társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd abból saját képi világát megteremtő fotográfus pályáját.
Korniss figyelme a hagyományos paraszti kultúrától elindulva fokozatosan fordult a vendégmunkás lét és a globalizálódott világ felé, amelynek visszafordíthatatlan jelei hatással voltak a vidéki falusi közösség kultúrájára és a családi életre. A tárlaton Korniss A vendégmunkás (1979-1988) című sorozata is nagy hangsúlyt kap, mely a kortárs magyar fotográfia egyik mérföldkövének tekinthető.
A kiállítás a Museo di Roma in Trastevere, az Accademia d’Ungheria in Roma és a budapesti Várfok Galéria együttműködésével valósul meg, kurátora: Kovács Krisztina művészettörténész, a Várfok Galéria művészeti vezetője.

Megnyitó: 2019. április 9., 18 óra, Museo di Roma in Trastevere
A kiállítás 2019. április 10. és június 2. között tart nyitva, kedd – vasárnap 10 és 20 óra között látogatható.

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok