Skip to main content
Hírek 2018

Korniss Péter kiállításai Bukarestben

By 2019.06.06.augusztus 30th, 2019No Comments

Korniss Péter kiállításai Bukarestben
Bukaresti Képzőművészeti Múzeum, 2018. március 21. – május 7.
Bukaresti Magyar Intézet, 2018. március 21. – április 10.

A Bukaresti Magyar Intézet és a Várok Galéria közreműködésében két Korniss-kiállítás is nyílik Bukarestben e hét folyamán.

A Bukaresti Képzőművészeti Múzeumban 2018. március 23. – május 7. között megrendezésre kerülő Folyamatos emlékezet című kiállítás a kornissi életművet új összefüggések mentén mutatja be. Emblematikus képei egyéni narratívák sorába állítva jelennek meg, a 60-as, 70-es évek román, szlovák, magyar falvakban készített fotográfiáitól kezdve, egészen a legújabb, széki asszonyokat bemutató sorozatáig. A történetekbe ágyazott képek személyes oldalát tárják fel az életműnek, valamint kiemelik azt a konzekvens törekvést és tudatos alkotást, mely Korniss munkásságát 50 éve átfogja és teszi az egyik leghitelesebb fotográfiai életművek egyikévé.

A múzeumi kiállítás mellett a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet kiállítótermeiben Korniss Péter hatvanas-hetvenes években készült, a hagyományos paraszti világot ábrázoló vintázs alkotásait tekinthetik meg a román fővárosba látogatók március 21. és április 10. között.

Köszönjük szépen a Magyar Nemzeti Galéria és különösképpen Mitter Violetta grafikus nagyvonalú együttműködését Korniss Péter a bukaresti Balassi Intézetben és a Román Nemzeti Szépművészeti Múzeumban létrejött kiállításainak megvalósításában.

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok