Skip to main content
2017. március 10-13.
Stand: B folyosó,  11-es stand

Örömmel adunk hírt arról, hogy a Várfok Galéria idén első alkalommal részt vesz a Milánóban megrendezésre kerülő MIA Photo Fair nemzetközi vásáron 2017. március 10 – 13 között. A kifejezetten kortárs fotográfiára és mozgóképre koncentráló rendezvény idei egyik fókuszpontjában a magyar kortárs fotográfia áll. A ’Focus Hungary’, mely a Mia és az Art Photo Budapest @ Art Market Budapest kezdeményezésére jön létre, öt magyar galériát fog össze. A Várfok Galéria ezen kiemelkedő kiállítási program keretében Czigány Ákos három sorozatából – Darwin Online, Egek, Otthonok – mutat be egy különleges válogatást.

A Várfok Galéria a ’B’ folyosó, 11-es számú standján képviselteti magát, ahol Czigány Ákos, a Galéria elismert fotógráfusának munkáiból mutatunk be egy izgalmas válogatást. Alkotásaival az elmúlt években több egyéni és csoportos kiállításon találkozhattak az érdeklődők, többek között olyan rangos intézményekben, mint a Magyar Nemzeti Galéria, a Mai Manó Ház vagy éppen a würzburgi Museum im Kulturspeicher. Továbbá számos elismerésnek is örvend, így többek között 2010-ben Egek – hommage à Hiroshi Sugimoto című sorozatával elnyerte a neves Lucien Hervé és Rodolf Hervé-díjat, valamint az International Photography Awards 3. díját, 2011-ben a prágai Leica Galéria FRAME011 nemzetközi fotográfia versenyének 2. díját és különdíját. A látogatók Milánóban most egy olyan megragadó válogatással találkozhatnak munkáiból, melyek az Egek – Hommage à Hiroshi Sugimoto, Otthonok és a Darwin Online sorozatokból kerültek ki. Czigány művészetének alappilléreit a magyar konstruktivista hagyományok, a Bauhaus térélménye és a konceptualizmus szellemi háttere adják, így méltán képviseli majd a magyar kortárs fotográfiát a Várfok Galéria nevével fémjelezve.

A program keretein belül, március 10-én 18.00 órától egy érdekfeszítő, a ’Vajon Budapest kezd a régió fotográfiai középpontjává válni?’ kérdést feszegetve egy kerekasztal beszélgetésre is sor kerül majd. Az esemény moderátora Lorenta Castelli, a MIA kiállítók vezetője lesz, valamint a beszélgetésben részt vesz továbbá Gigliola Foschi művészettörténész, Máté Gábor, a MOME Fotográfia Tanszékvezetője, valamint Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője.

Kiállított művész: Czigány Ákos (H)

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok