Skip to main content

A kiállítás nyitva: 2017. május 5. - június 3.

Megnyitó: 2017. május 4., 19 óra

• • • • •

A Várfok Galéria következő kiállítása Nemes Anna nagyszabású bemutatkozása lesz. A Várfok Galériában és Várfok Project Roomban megrendezésre kerülő tárlat gazdag válogatást vonultat fel a fiatal festőművész eddigi munkásságából.

Nemes Anna (1989, Budapest) 2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, Bukta Imre osztályában. A Várfok Galéria állandó művészköréhez 2016-ban csatlakozott, és jelenleg a Galéria legfiatalabb művésze. Ezidáig több egyéni és számos csoportos kiállításon is bemutatta már alkotásait, festményei jelentős magyar és külföldi magángyűjteményben találhatóak meg.

Nemes Annát leginkább az emberi test megjelenítése vonzza, melyet meztelenül tár a néző elé páratlan hangnemben. Mind a vásznat, az ecsetet és a festéket is levegős könnyedséggel használja, legyen szó fogyatékosokról, testépítőkről, családtagokról vagy a test anatómiáját újragondoló aktokról. A hol érzéki, hol bizarr pozíciókban megjelenített személyek Nemes festményein sajátos intimitást hordoznak, titkaikat azonban nem adják ki, megőrzik sejtelmességüket. Technikájára a nagymértékben oldott akrilfestés jellemző, melyet bravúrosan, és példátlan érzékiséggel rétegez a hófehér vásznon.

Várfok Galéria nagytermében Nemes Anna korábbi és legújabb képeiből láthatnak egy válogatást, míg a Várfok Project Roomban visszatekinthetünk testépítő nőket megörökítő diplomamunkájára, ami az erre az alkalomra készített videómunkákkal egészül ki.

KIÁLLÍTOTT MŰVEK:

Nemes Anna: Edina
NEMES ANNA

Edina
2013 - 98x73 cm
akvarell, papír
A Várfok Galériában

szeptember 1, 2019
Nemes Anna: Happyspirit Rita
NEMES ANNA

Happyspirit Rita
2013 - 98x73 cm
akvarell, papír
A Várfok Galériában

szeptember 1, 2019
Nemes Anna: Nemes Anna mint testépítőnő
NEMES ANNA

Nemes Anna mint testépítőnő
2013 - 98x75 cm
akvarell, papír
A Várfok Galériában

szeptember 1, 2019
Nemes Anna: Zsuzsi – nagy
NEMES ANNA

Zsuzsi - nagy
2014 - 140x200 cm
akvarell, vászon
A Várfok Galériában

szeptember 1, 2019

ESEMÉNY GALÉRIA

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok