Skip to main content
Hírek 2021

Tárlatvezetés Gaál Katával

Szeretettel várunk mindenkit a november 9-én 17:00-kor megrendezésre kerülő tárlatvezetésünkre, melynek keretében Gaál Kata személyesen kalauzolja körbe a látogatókat Kibillent harmónia című kiállításán a Várfok Galériában.

Időpont: 2021. november 9., kedd, 17:00
Helyszín: Várfok Galéria (1012 Budapest, Várfok u. 11.)
Időtartam: 30 perc

*** A vezetés magyar nyelvű. A programon való részvétel ingyenes, de kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges és előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a galeria@varfok-galeria.hu címen vagy a galéria nyitvatartási idejében (kedd-szombat, 11-18 óra között) a +36301617454-es és a +36308462998-es telefonszámokon lehetséges november 5-ig. ***

GAÁL KATA: KIBILLENT HARMÓNIA

Gaál Kata (Budapest, 1984) 2017-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán. Kísérletező, autonóm szemléletmódú alkotó, aki jellegzetes képi világot alakított ki. Sajátos kollázs- és montázstechnikájával a legkülönbözőbb anyagokat építi be aprólékosan kidolgozott alkotásaiba, részletgazdag, reliefszerű felületeket hozva létre. Gaál Kata az anyagba írja történeteit. A kompozíciók alapját képező elhasznált fatáblák már önmagukban történetek hordozói, ahogyan a rájuk kerülő anyagok is – fényes csoki papír, műanyag, csipke – melyek a jeleneteken új minőséget, szerepet kapnak.

Gaál munkáit legtöbbször személyes tapasztalatai ihletik, így aktuális, mindenkit érintő kérdésekkel foglalkozik. Már Instabil című monumentális diplomamunkáján, mely most újra kiállításra kerül, markáns társadalomkritikai hang jelent meg. Ott kifejezetten a férfi és a női sztereotípiákat, szerepeket járta körbe, majd később az anyák és a gyermekek kerültek előtérbe. A valóság, a mesevilág és a virtuális tér csap össze legújabb művein. Kibillent helyzetek és visszás emberi kapcsolatokat tár elénk. A gombostűk, Gaál Kata védjegyei, továbbra is behálózzák a képeket. Anyagot rögzítő szerepükön túl, Gaál ezzel erősíti fel az üzenetet, miszerint a ruhák, meghatározzák viselőiket. A tűben ott van a drasztikus érzet, hogy fel vagyunk szögezve, be vagyunk merevítve egy szituációba. Ruháink hordozzák tulajdonságainkat, azt, hogy honnan jövünk, hogyan éljük a mindennapjainkat, megpecsételnek bennünket.

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok