Skip to main content
Hírek 2020

ÚJRANYITÁS

Szirtes János: Tündérország , 1970-2020, Várfok Galéria 2020. kiállítási enteriőr

Kedves Művészetbarátok!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Várfok Galéria 2020. június 2-án újra megnyitja kapuit a látogatók előtt. Két hétig, június 2. és június 13. között még Szirtes János Tündérország 1970-2020 kiállítását tekinthetik meg, azt követően pedig egy izgalmas csoportos kiállítással készülünk a nyárra.

A szokásos nyitvatartási rend szerint, kedd-szombat 11-18 óra között várjuk Önöket. Azonban a járványhelyzetre való tekintettel pár szabály betartására kérnénk kedves látogatóinkat: a kiállítótérbe csak maszkban lehetséges belépni, illetve egyszerre maximum 10 fő tartózkodhat a galériában, így csoportokat egyelőre nem tudunk fogadni. Természetesen a belépéskor kézfertőtlenítő rendelkezésre áll.

Addig is szeretnénk figyelmükbe ajánlani az elmúlt két hónapban a Papageno online Várfok30 blogján Rendkívüli művek, rendkívüli időkben címmel megjelent cikksorozatunkat. A szériában a Galéria művészeinek alkotásaiból szemezgettünk, és azokat új, izgalmas összefüggések mentén vizsgáltuk, szabadon szárnyalva a művészettörténet korszakai és alkotói között. Szó esett többek között az oroszlán- és úszóábrázolásokról, a létra motívumának képzőművészeti jelentőségéről, a Sacra conversazionék képtípusáról, illetve a vörös szín szimbolikus szerepéről is.

Varfok

Author Varfok

More posts by Varfok