Skip to main content

LEGUTÓBBI VÁSÁRI RÉSZVÉTELÜNK:

Art and Antique 2021

2021. június 9 - 13.

Várfok Galéria örömmel tudatja Önökkel, hogy idén részt vesz az Art and Antique művészeti vásáron.
Várfok Galéria 11-es számú standjának fénypontja Françoise Gilot 100. születésnapja előtt tisztelgő gazdag válogatás. A világhírű művésznő és a budapesti Várfok Galéria közötti kapcsolat Gilot jó barátjának, a magyar származású szürrealista festőnek, Rozsda Endrének köszönhetően jött létre, akinek a művei szintén megtekinthetőek lesznek a standon.
A magyar származású, életének jelentős részét Párizsban élő és ott alkotó Rozsda Endre (1913, Mohács – 1999, Párizs) megkerülhetetlen szereplője a 20. századi művészet történetének. Személyében a háború utáni progresszív magyar művészeti csoportosulás, az Európai Iskola egyik alapító tagját tisztelhetjük, aki Párizsban bekerül André Breton és a szürrealisták zárt köreibe, és több fontos, a szürrealizmus szellemiségét és történetét vizsgáló csoportos kiállításon vesz részt, például Kölnben, Münchenben vagy Párizsban.
A két nemzetközileg is elismer festő-óriás mellett a Várfok Galéria két legfiatalabb tehetségének, Nemes Anna rendkívül érzékeny, akvarellszerű aktjai és Orr Máté legújabb, szürreális, barokkos kompozíciói is megtekinthetőek lesznek a standon.

Kiállított művészek:
Françoise GILOT (F/USA), NEMES Anna (H), ORR Máté (H), ROZSDA Endre (F/H)

ARCHÍVUM

ARCHÍVUM

2021

2020

2019

2018

2017

2016